10/12/08

Ισοκράτης, Δημοκρατία ,Αναρχία

«Η Δημοκρατία μας Αυτοκαταστρέφεται γιατί Καταχράστηκε το Δικαίωμα της Ελευθερίας και της Ισότητας, γιατί έμαθε τους Πολίτες να θεωρούν την Αυθάδεια ως Δικαίωμα, την Παρανομία ως Ελευθερία, την Αναίδεια του Λόγου ως Ισότητα και την Αναρχία ως Δημοκρατία.»

Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ.)

Υπάρχει σήμερα Ελευθερία? Όχι βέβαια. Είμαστε δέσμιοι των δανείων, της οικονομικής στενότητας, των καταναλωτικών προτύπων, των φανατισμένων ιδεολογιών.Πόσο αλήθεια ελεύθερος είναι ένας νέος που έχει από πάνω του την Δαμόκλειο σπάθη της ανεργείας και της φτώχειας..

Είμαστε ίσοι όλοι? Όχι βέβαια. . Αν κάποιος πιαστεί με 3 γραμμάρια χασίς θα μπει φυλακή, αν καποιος έχει 7 τόνους κόκα δεν θα μπει. Μήπως οι πολιτικοί μας έχουν μπει ή θα μπουν φυλακή? (δες Βατοπέδιο, ομόλογα, Ζιμενς κτλ) ..Όσο για την αναίδεια του λόγου ας ακούσει μια μέρα κάποιος τους πολιτικούς στην τηλεόραση και θα καταλάβει. Η προσωποποίηση της αναίδειας προς όλους εμάς.

Οι ιδιοκτήτες των καναλιών έχουν περισσότερη δύναμη και ο λόγος τους ακούγεται περισσότερο από έναν πολίτη. Βασική αρχή της δημοκρατίας είναι η ΙΣΗΓΟΡΙΑ δηλαδή να έχει ο κάθε ένας την ίδια φωνή με τον κάθε άλλο.Εγώ που έχω ένα μπλόγκ έχω την ίδια φωνή με τον Χατζηνικολάου ή τον Πρετεντέρη ?
Βασική αρχή της δημοκρατίας είναι η οικονομική και συνολική ισότητα, που σήμερα δεν υπάρχει. Δεν έχουμε Δημοκρατία. Αναρχία έχουμε! Και αυτή η αναρχία είναι που φέρνει την Βία που τόσο απεχθανόμαστε..

και ένα link για προβληματισμό
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=10&ct=13&artid=4490965

Δεν υπάρχουν σχόλια: