9/12/08

Και τώρα τι?

Έγινε η κηδεία σήμερα αλλά η κατάσταση έχει ξεφύγει! Στην Πάτρα πολίτες πήραν τον νόμο στα χέρια τους. Και στην πλατεία Βικτωρίας λιντσάρουν έναν μετανάστη! Η (άθλια) Παπαρήγα δηλώνει πως ο Συνασπισμός χαϊδεύει τους κουκουλοφόρους. Συντάσσεται έτσι με την Νέα Δημοκρατία, τον Καρατζαφέρη, τον Άδωνη και τις άλλες Δημοκρατικές Δυνάμεις. Βλέπεις το άθλιο ΚΚΕ δεν γουστάρει πως η εξέγερση δεν καθοδηγείτε από αυτό! Πάντα πιστοί στον ρόλο τους όπως κάνανε το 73 στο πολυτεχνείο όπου κατηγορούσαν τους φοιτητές για πράκτορες της CIA.
Εν τω μεταξύ η ηλιθιότητα δεν έχει τέλος. Πολλοί στο Ιντερνετ προτεινούν να παρεμβεί ο στρατός και να βαράει στο στρατό τα αναρχοκουμμούνια! Νομίζω πως τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά!

Πολλοί εξηγούν αυτήν την έκρηξη στην οργή των νέων για το αβέβαιο μέλλον. Δεν είναι μόνο αυτό. Στην εποχή της κατανάλωσης και του lifestyle που επικρατεί μερικοί νέοι δεν μπορούν να ζήσουν το όνειρο που ζουν άλλοι. Δεν μπορούν να αγοράσουν αυτοκίνητο, δεν μπορούν να πάνε διακοπές. Ταυτόχρονα μια μεγάλη μερίδα πληθυσμού περνάει μέσα στον πλούτο και στην άνεση και άλλοι να προσπαθούν να επιβιώσουν.

Μια λύση ,μέσα στην οικονομική κρίση που διανύουμε, είναι η αναδιανομή του πλούτου. Υψηλή φορολογία στους υπερπλούσιους. Π.χ όσοι πέρνουν πάνω από 50 χιλιάδες ευρώ να φορολογούνται με 50 % συντελεστή, όσοι παίρνουν πάνω από 70 χιλιάδες ευρώ να με 60% .

Η κρίση στην Ελλάδα θα έρθει και τότε τα πράγματα θα είναι πολύ σοβαρά. Ελπίζω μόνο να μην χρεωκοπήσει η Ελλάδα. Κατί που στο εξωτερικό το έχουν πολύ πιθανό!

Δεν υπάρχουν σχόλια: